I Trobada Nacional d’Assessors a Valencia

Els dies 15 i 16 de novembre es celebra la I Trobada d’Assessors a Valencia. Organitzada per la revista Phytoma, l’Associació hi participa amb la presentació d’un pòster. Tot seguit n’oferim un resum.

La sanitat vegetal disposa, des de fa més de 40 anys, amb les ADV d’una xarxa d’assessors estesa pel territori. Han demostrat la seva eficàcia i acceptació per part dels pagesos. Amb les noves exigències de sostenibilitat de la producció agrícola, l’assessorament esdevé una peça fonamental, englobant a més altres aspectes de la producció.

Com cal posicionar l’activitat dels assessors en sanitat vegetal en el futur? Com disminuir la bretxa entre les grans i les petites explotacions? Com es pot revalorar l’assessor? Des de l’Associació d’ADVs de Catalunya entenem que la resposta a totes aquestes preguntes es facilitaria actuant les ADVs de forma conjunta i prenent la iniciativa en l’assessorament. D’un bon sistema d’assessorament se’n deriven conseqüències importants per a l’agricultor i la societat, val la pena que es pensi com fer que els assessors siguin protagonistes del flux d’informació en agricultura i siguin un element de sinergia per a l’activitat de la investigació i la ensenyament.